Noord-Koreaanse christen wacht executie

De Amerikaanse zusterorganisatie van de SDOK (The Voice of the Martyrs) vraagt aandacht voor de situatie van de Noord-Koreaan Son Jong Nam. Deze voormalige officier wacht openbare executie omdat hij christen is geworden. Hij zit al meer dan een jaar in een gevangenis in Noord-Korea.

Onze Amerikaanse zusterorganisatie meldt dat Son Jong Nam in 1998 naar China vluchtte, samen met zijn vrouw, zoon en broer. Zijn vrouw overleed toen ze in China aankwamen. Na een ontmoeting met een Koreaanse zendeling werd Son Jong Nam christen en wilde hij terug naar Noord-Korea om daar het evangelie te verspreiden.

De Chinese politie arresteerde Son in 2001 en leverde hem uit aan Noord-Korea, waar hij drie jaar vastzit. In januari 2006 pakte de politie hem opnieuw op. De openbare executie moet de Noord-Koreaanse bevolking waarschuwen zich niet te bekeren tot het christendom.