Egyptische christin wordt door de politie gefolterd

Een Egyptische vrouw, Eman el-Sayed, die zich van de islam tot het christendom bekeerd heeft, wordt sinds 16 juli door de politie vastgehouden en gefolterd. De 26-jarige vrouw komt uit een familie van extremistische moslims. Sinds ze vier jaar geleden met een ex-moslim trouwde, heeft het echtpaar alle contacten met die familie kunnen vermijden. Maar op 16 juli werd zij gezien in een drukke bazaar in Alexandrië door haar broer en een oom. Die begonnen aan haar te trekken en te slaan. Ze probeerden haar in een auto te stoppen. Haar man kon vluchten. Op haar gegil kwam de politie af, die haar ter bescherming meenam naar het bureau. Hier werd zij ondervraagd en dagelijks gefolterd, o.a. door haar gevoeligste delen met elektrische stroom te bewerken. Ze hebben haar ook uitgekleed en naakt gefotografeerd, waarschijnlijk om haar te chanteren.

Bid voor Eman el-Sayed, dat zij gauw wordt vrijgelaten en dat zij spoedig herstelt van de geestelijke en lichamelijke verwondingen die haar zijn aangedaan.

Bid ook voor haar man, die waarschijnlijk is ondergedoken.

Er is een rechtszaak aan de gang die het mogelijk moet maken dat moslims zich tot het christendom bekeren. Begin september doet de Hoge Raad uitspraak. Bid om een gunstige beslissing.