Egyptische christin in handen extremistische moslims

Eman el-Sayed, (26) voor wie wij vorige week gebed vroegen, omdat zij door de politie werd vastgehouden en mishandeld, is er nu nog erger aan toe.

Zij heeft zich een jaar of vijf geleden van de islam tot het christendom bekeerd. Omdat Egypte zo’n bekering niet erkent, heeft zij valse papieren gekocht, waarop haar nieuwe naam en nieuwe geloof vermeld staan. In plaats dat de politie haar in bescherming nam en haar aanklacht tegen haar familieleden registreerde, werd zij onder martelingen ondervraagd over haar valse papieren.

Een week na haar arrestatie, op 16 juli, werd zij door de politie overgedragen aan haar extremistische familieleden. Die hebben de tegenspartelende en angstig schreeuwende jonge vrouw het politiebureau uitgesleept en haar achter het politiebureau een zwaar pak slaag gegeven. Daarna hebben zij haar in een minibusje gestopt en zijn met haar naar een onbekende bestemming weggereden.

Bid voor Eman el-Sayeds veiligheid. Ze hebben haar herhaaldelijk met de dood bedreigd als zij niet terugkeert tot de islam.

Bid ook voor haar man, die waarschijnlijk is ondergedoken.

Er is een rechtszaak aan de gang die het mogelijk moet maken dat moslims zich tot het christendom bekeren. Begin september doet de Hoge Raad uitspraak. Bid om een gunstige beslissing.