Pakistaanse christenen ondergedoken

De Pakistaanse christin, Martha Bibi Masih (40), die vanwege belediging van de profeet Mohammed in de gevangenis zat, is op borgtocht vrijgelaten, volgens een bericht in het Reformatorisch Dagblad. Op 22 januari 2007 werd zij gearresteerd. Martha zei toen dat ze zich niet bewust was dat haar woorden beledigend waren voor de profeet Mohammed. Zij vroeg om vergiffenis. Martha Bibi is dan wel vrij, maar zij voelt zich niet veilig. Ze vreest de wraak van de mensen die haar hebben aangeklaagd. Waarschijnlijk zal ze proberen ergens onder te duiken.

Op dit moment zitten nog minstens vier christenen die beschuldigd zijn van godslastering ondergedoken. Het zijn Shahbaz Masih, Shadid Masih, Shahzad Masih en Shoukat Masih. Eerder dit jaar werd Shabaz vrijgesproken en de andere drie op borgtocht vrijgelaten.

Voor zover wij weten zitten nog minstens vijf christenen in de gevangenis op grond van de Wet op Godslastering. Het zijn Amjad Masih, Anwar Kenneth, Ashiq ‘Kingri’ Masih, Asif Masih, en Pervaiz Masih.

De Wet op Godslastering wordt in Pakistan regelmatig misbruikt om een persoonlijke vete te vereffenen. Christenen trekken daarbij altijd aan het kortste eind.

Wilt u bidden voor de veiligheid van Martha Bibi Masih, Shahbaz Masih, Shadid Masih, Shahzad Masih en Shoukat Masih? (Veel Pakistaanse christenen hebben de achternaam Masih = Messias aangenomen.)

Bid ook voor de vijf christenen die onschuldig gevangen zitten.