Bekeerling doet Egypte proces aan en duikt onder

Van persbureau Compass Direct hebben we het volgende vernomen. Mohammed Ahmed Hegazy (24) uit Port Saïd is als moslim geboren, maar op 16-jarige leeftijd heeft hij zich tot het christendom bekeerd. Mohammed is de eerste moslim van geboorte die eist dat zijn nieuwe geloof op zijn identiteitspapieren vermeld wordt. Hij heeft het Egyptische Ministerie van Binnenlandse Zaken een proces aangedaan om zijn overgang tot het christendom wettelijk erkend te krijgen. Dit heeft een storm van protest en dreigementen opgeroepen van fundamentalistische moslims. Zijn advocaat, Mamdouh Nakhla, is met de dood bedreigd en heeft zich teruggetrokken. Hegazy zelf is ondergedoken. Toch wil hij zijn proces voortzetten. Hij hoopt over vijf maanden vader te worden en wil dat zijn kind als christen geregistreerd wordt, zodat het christelijk godsdienstonderricht kan krijgen op school.

Bid voor Mohammed Hegazy en zijn vrouw Zeinab dat hun niets ergs overkomt en dat ze sterk blijven in hun geloof.

Bid dat hij een nieuwe advocaat vindt die zijn zaak aandurft.

Bid ook voor advocaat Mamdouh Nakhla, die zich heeft teruggetrokken.

Bid voor een goede uitslag van de rechtszaak. Duizenden bekeerde moslims willen net als Hegazy officieel als christen geregistreerd worden, maar zij houden hun bekering geheim uit angst voor familie of de geheime politie.