Noord-Korea: China stuurt vluchtelingen terug

In Noord-Korea wordt momenteel hard gewerkt om de poreuze grens met China hermetisch te sluiten. Een hekwerk, bewakingscamera’s en valkuilen met scherpe bamboesperen moeten ervoor zorgen dat niemand de grens meer over komt. Ook is het aantal razzia’s aan de Chinese kant van de grens toegenomen.

Onlangs is uitgelekt dat de Chinese regering ervan uitgaat dat er duizenden meer Noord-Koreaanse vluchtelingen in het land zijn dan de 70.000 waar men lange tijd vanuit ging. Er zijn sterke aanwijzigingen dat China nog dit jaar de meeste vluchtelingen wil terugsturen naar Noord-Korea. Daar wacht hun een zeer hoge boete en anderen, zoals christenen, het strafkamp of de kogel. Volgend jaar, in de aanloop naar de Olympische Spelen, kan China dan mooi weer spelen door geen vluchtelingen uit te zetten.

Dit zijn spannende dagen voor de vele vluchtelingen en de Chinezen die hen laten onderduiken. Nu het zo gevaarlijk is geworden, zijn het bijna alleen nog maar christenen die het aandurven om vluchtelingen op te vangen. Open Doors helpt hen daarbij. Veel vluchtelingen komen dankzij hun liefdewerk tot geloof in de Here Jezus.

Bid voor de vluchtelingen en hun hulpverleners, dat ze niet ontdekt worden.

Bid dat het niet zal lukken om de grens hermetisch te sluiten.

De VN, de EU en de Nederlandse ambassadeur proberen regelmatig deze situatie onder de aandacht te brengen van de betreffende regeringen. Tot dusver zonder enig resultaat. Bid dat ze nu wel succes zullen hebben.