Voorganger Balaev krijgt slechte behandeling in gevangenis Azerbeidzjan

Baptistenvoorganger Zaur Balaev, die in augustus jl. veroordeeld is tot twee jaar celstraf, wordt slecht behandeld in de gevangenis. De SDOK heeft dit via zijn familieleden, die hem onlangs mochten bezoeken, vernomen.

Op 26 oktober jl. is Balaev overgebracht naar een gevangenis in Baku. De gevangenisbeambten ter plaatse eisen hoge geldbedragen voordat ze hem te eten geven en voordat ze hem toestaan bezoek te ontvangen.

Zijn vrouw, die hem op 10 november, op zijn verjaardag, mocht bezoeken, vertelde: “Ik was geschokt door de omstandigheden en het vele geld dat ik moest uitgeven.” De gevangenen moeten niet alleen betalen voor eten, water en een plek om de was te doen, maar ook voor het ontvangen van pakketjes van familieleden.

Balaev zit een celstraf van twee jaar uit. Hij werd er aanvankelijk van beschuldigd een hond op politieagenten te hebben afgestuurd, maar het openbaar ministerie veranderde op het laatste moment de aanklacht. Balaev werd uiteindelijk veroordeeld voor het mishandelen van vijf politieagenten.

De autoriteiten in Azerbeidzjan doen er alles aan om het de christenen in hun land moeilijk te maken. In de zomer werden invallen gedaan bij een kinderkamp en begin november werd een aantal voorgangers ondervraagd door de politie. De SDOK roept op tot gebed voor onze broeders en zusters in dit land. De autoriteiten behalen misschien tijdelijke overwinningen, maar de eeuwige overwinning is aan God en degenen die Hem toebehoren.