Malatya-moordzaak begint 23 november

Op 23 november wordt in het Turkse Malatya de rechtszaak geopend tegen de daders van de afschuwelijke moord op de ex-moslims Necati Aydin en Ugur Yuksel en de Duitse christen Tilmann Geske afgelopen maand april.

De vijf aangeklaagden hebben tijdens politieverhoren bekend. Na zes maanden onderzoek heeft de officier van justitie in Malatya op 15 oktober een officiƫle aanklacht tegen de vijf mannen ingediend. Hij eist driemaal levenslang tegen elk der daders: Emre Gunaydin, Abuzer Yildirim, Hamit Ceker, Cuma Ozdemir en Salih Guler. De moordenaars zijn tussen de 19 en 20 jaar oud.

Deze zaak heeft nu al veel anti-christelijke gevoelens opgewekt in Turkije. Een christelijke radiozender in Ankara heeft meer bedreigingen en beledigingen ontvangen dan ooit. Kerken worden ook voortdurend bedreigd en kerkgebouwen beschadigd. Semse, de weduwe van Necati Aydin, is verhuisd naar West-Turkije. Sinds zij daar woont bij een familielid is de kerk van die plaats al twee maal aangevallen.

Bid om een eerlijke rechtszaak, dat de rechters zich niet laten intimideren.

Bid voor de weduwen en hun kinderen, dit is de eerste keer dat zij de moordenaars van hun man zien.

Bid dat de gemoederen van fundamentalistische moslims bedaard blijven.