Turkmeense voorganger gewaarschuwd

De onlangs vrijgekomen voorganger Vyacheslav Kalataevsky heeft de waarschuwing gekregen om geen samenkomsten te organiseren voor gelovigen.
Kalataevsky, voorganger van een baptistengemeente, werd op 6 november jl. vrijgelaten nadat hij acht maanden in de gevangenis had moeten doorbrengen. Op 13 november werd hij, samen met zijn vrouw Valentina, opnieuw opgeroepen door de overheid. De beambten vertelden hem dat ze een gesprek wilden hebben, maar aan het einde van het gesprek dwongen ze Kalataevsky een document te ondertekenen. In dit document stond dat hij beloofde om geen samenkomsten met gelovigen te organiseren. Ondanks de druk die op hem uitgeoefend werd, weigerde Kalataevsky het document te ondertekenen.
Kalataevsky wordt er van beschuldigd Turkmeense godsdienstwetgeving te overtreden door leiding te geven aan ‘illegale religieuze activiteiten’.