Oezbekistan: Amnestie voor voorganger

Salavat Serikbajev, gemeenteleider uit Karakalpakstan in Oezbekistan, heeft in december amnestie gekregen ter gelegenheid van de herverkiezing van president Islam Karimov. Hij was in mei 2007 veroordeeld tot twee jaar dwangarbeid voor de staat.

Een andere Oezbeekse christen die op amnestie had gehoopt, en voor wie wij in december gebed vroegen, is teleurgesteld. Voorganger Dmitry Sjestakov werd op zondag 21 januari 2007 gearresteerd door de geheime politie. Op 9 maart werd hij veroordeeld tot vier jaar verbanning naar een strafkolonie. Hij zit momenteel in een heel zwaar werkkamp in Navoi, 560 km van Andidjan, waar zijn vrouw met hun drie dochters woont.

Dank God voor Salavat en bid voor Dmitry. Hij heeft nog ruim drie jaar voor de boeg.

Bid dat de herverkozen president Islam Karimov het niet nog zwaarder maakt voor de christenen van Oezbekistan.

Vorige week vroegen we u te bidden voor de rechtszaak van Mohammed Ahmed Hegazy in Egypte. We hebben hierover geen nieuws ontvangen, en weten ook niet of de zaak ├╝berhaupt is doorgegaan. We houden u op de hoogte.