Christenen in Gaza zijn bang

Sinds de moord op Rami Ayyad van de christelijke boekwinkel in Gaza, oktober vorig jaar, zijn de 3.000 christenen in Gaza erg bang. Een aantal families is naar de Westoever vertrokken, anderen proberen naar een Westers land te emigreren, omdat zij worden bedreigd door militante moslims.

Ook Ayyads weduwe Pauline en haar kinderen zijn tijdelijk uit Gaza weggeweest. Begin januari zijn ze teruggegaan, maar is er een tekort aan elektriciteit, voedsel, medicijnen en brandstof. Zodoende kunnen ziekenhuizen vaak niet draaiende worden gehouden. Omdat Pauline begin februari via een keizersnede moet bevallen, overweegt ze Gaza toch weer te verlaten, maar het is erg moeilijk om daarvoor een vergunning te krijgen.

Bid voor Pauline en haar zoontjes George en Wisam. Bid dat de bevalling zonder complicaties mag verlopen, hetzij in Gaza, hetzij op een veiliger plaats.

Bid voor de kleine christelijke minderheid in Gaza. Zij staan onder grote druk om te vluchten, maar kunnen meestal niet weg.

Bid ook voor ds. Hanna Massad van de baptistengemeente in Gaza. Hij is een van de christenen die tijdelijk buiten Gaza woont. Hij heeft al een aantal keren geprobeerd terug te keren om zijn gemeente in Gaza te dienen, maar werd telkens bij de grens tegengehouden.