Opnieuw geweld tegen christenen in Nigeria

Enkele christelijke gemeenschappen in de staat Bauchi zijn opnieuw getroffen door gewelddadige aanvallen van moslims op huizen, kerken en winkels van christenen.
Bronnen van de SDOK hebben gemeld dat meer dan zestig mensen gewond zijn geraakt en dat één persoon de aanvallen niet heeft overleefd. De uitbraak van geweld ontstond op 1 februari 2008 na een misverstand tussen een christelijke vrouw en een moslim man, waarop de man beweerde dat de vrouw de profeet Mohammed beledigd had.
De dag erna kwam de man met enkele andere moslims naar de vrouw toe. Zij wist naar het politiebureau te vluchten, maar de mannen kwamen achter haar aan en drongen er bij de politiebeambten op aan, haar aan hen over te geven. Toen de politie dit weigerde, staken zij het politiebureau in brand. Vervolgens bekoelden zij hun woede op huizen en winkels van christenen en verwoestten zij vijf kerken.

De rellen vonden plaats in de staat Bauchi, waar op 11 december 2007 ook al tien mensen gedood en drie kerken in brand gestoken werden. Een groep studenten was toen in woede ontstoken, omdat onbekenden een aantal stenen hadden verwijderd uit de fundering van een in aanbouw zijnde moskee op de campus van hun hogeschool.