Geweld tegen christenen in Sri Lanka

Verschillende christenen in Sri Lanka zijn in de afgelopen weken mishandeld en bedreigd. Dit wordt vermeld in een rapport van 4 maart van de National Christian Evangelical Alliance (NCEA) van Sri Lanka.

Op 17 februari werden leden van de King’s Revival Church in het district Mathugama, Kaluthara, aangevallen door een gewapende bende van ongeveer 50 personen toen zij van de zondagse eredienst terugkwamen. Vier gelovigen raakten gewond, waaronder een kind. De aanvallers bedreigden de gelovigen, die behoorden tot de Tamil gemeenschap, dat zij gevangen genomen zouden worden als ze terugkeerden naar de kerk. Een week later, op 24 februari, verzamelde een groep mensen gewapend met tuingereedschap zich op de weg vlakbij de kerk. Ze bedreigden de christenen met geweld en belemmerden hen de dienst bij te wonen.

Op 2 maart jl. werden tien studenten in elkaar geslagen door een groep gemaskerde mannen op motoren, terwijl zij onderweg waren van de trein naar hun school, het Believers’ Church Bible College in het Putlam district. Later kwamen er nog meer mannen in een busje, die een student het busje in sleurden en hem daar zwaar mishandelden. Eén van de studenten rende naar school om om hulp te vragen, maar hij werd achterna gezeten door een motorrijder die de beveiligingsbeambte van de school aanviel en daarna op de vlucht sloeg.

Bid dat christenen kracht in Christus zullen vinden nu de vervolging in Sri Lanka toeneemt (2 Cor. 1:5). Bid dat de vervolgers in Sri Lanka door het getuigenis van de volgelingen van Christus tot Hem getrokken zullen worden.