Bid voor Noord-Korea

De komende week is het de Noord-Korea Vrijheidsweek. Noord-Korea is het meest gesloten land van de wereld. Actueel nieuws komt er dus zelden uit dit land, maar de nood is permanent. Door onderdrukking en wanbestuur heerst er constant hongersnood. De strafkampen zitten vol met dwangarbeiders. Van de 20 miljoen mensen zitten er één miljoen in zo’n strafkamp. Velen van hen zitten er omdat zij christen zijn.

Zij lijden er voortdurend honger, worden gemarteld en moeten bovenmenselijk zware arbeid verrichten. Medische verzorging is er niet. De afgelopen 30 jaar zijn naar schatting een half miljoen gevangenen om het leven gekomen. Het aantal christenen in Noord-Korea wordt geschat tussen de 200 en 500 duizend. Een op de vier christenen zit in een strafkamp.

Bid voor een verandering van regime.

Bid dat het land geleidelijk open gaat, zodat de gehersenspoelde bevolking kan wennen aan de vrijheid.

Bid voor de miljoen gevangenen.

Bid voor de christenen, dat zij hun geloof behouden en kunnen doorgeven.

Klik hier om naar de Noord_korea Vrijheidsweekpagina van Open Doors te gaan.
Daarin vindt u voor elke dag een uitgebreid gebedspunt.