Politie in Iran arresteert bekeerlingen

In de Zuid-Iraanse stad Shiraz is deze maand hard opgetreden tegen moslims die zich bekeerd hebben tot het christelijk geloof, zo meldt Compass Direct. Leden van drie christelijke gezinnen zijn gearresteerd en al hun boeken en computers zijn in beslag genomen. De arrestaties begonnen op 11 mei, toen twee echtparen werden aangehouden terwijl zij aan boord wilden gaan van een vlucht vanaf Shiraz International Airport. Ze werden direct naar de gevangenis gebracht. Alle vier werden ze urenlang ondervraagd over “hun geloof en huiskerkactiviteiten”, zo heeft Compass via een lokale bron vernomen.
Twee uur na de arrestatie van de twee echtparen, viel de politie het huis van Hamid Allaedin Hussein binnen. Ze arresteerden hem en zijn drie volwassen kinderen.

In de afgelopen twee jaar is de druk vanuit het regime in Iran toegenomen. Arrestaties en intimidaties worden gebruikt om de huiskerken te ontmoedigen. Bekeerlingen uit de islam worden vaak geestelijk en lichamelijk mishandeld terwijl ze enkele dagen of weken, meestal in een isoleercel, worden vastgehouden.

Bid voor de christenen in Iran, dat ze moedig en standvastig zullen zijn en de liefde van Christus mogen ervaren en uitstralen.