Iran: politie arresteert twaalf ex-moslims

De Iraanse politie heeft in mei bij verschillende gelegenheden twaalf ex-moslims gearresteerd. De christenen zijn verhoord over hun geloof en deelname aan huiskerken. Een aantal van hen zijn inmiddels op borgtocht vrijgelaten.

In Shiraz werd de 21-jarige Mojtaba Hoessein vrijgelaten. De autoriteiten eisten een borgsom van 20.000 dollar. Op 11 mei viel de politie zijn huis binnen. Agenten namen alle boeken, cd’s en computers in beslag. Samen met zijn vader en broers of zussen werd Mojtaba opgepakt. Zijn familieleden mochten dezelfde dag nog naar huis, maar hij werd een aantal dagen vastgehouden.

De 58-jarige Hamoyon Shokohie Gholamzadeh mocht ook de gevangenis verlaten na betaling van een borgsom. Zes andere moslimbekeerlingen, die met hem werden gearresteerd, worden beschuldigd van “activiteiten tegen het land”.

Op 13 mei nam de politie in Shiraz Mahmoed en Arash, twee andere ex-moslims, in hechtenis. De christenen liepen op dat moment samen in het park. Beide mannen bevinden zich nog in de gevangenis. Ze zijn leden van een huiskerk in de stad.

Ook in de noordelijke stad Amol, in de buurt van de Kaspische Zee, vonden arrestaties plaats. Een bekeerde moslim werd daar samen met zijn zwangere vrouw vastgehouden en na drie dagen weer vrijgelaten.

Dank God dat een aantal christenen vrijgekomen zijn.

Bid voor de christenen die nog gevangen zitten en hun families.

Bid ook voor de andere moslims die zich bekeerd hebben tot het christendom. De overheid doet haar uiterste best huiskerkbewegingen op te rollen.

Dank God voor de vele moslims die tot geloof komen (vaak via buitenlandse radio- en tv-zenders).