Christelijke mensenrechtenorganisatie bedreigd in Pakistan

De medewerkers van de christelijke mensenrechtenorganisatie CLAAS in Pakistan krijgen steeds vaker telefoontjes waarin zij met de dood worden bedreigd, omdat zij mensen in bescherming nemen die beschuldigd worden van belediging van Mohammed of de islam.

Vorige maand werd de directeur Joseph Francis meer dan een kwartier lang gevolgd door een paar motorrijders terwijl hij in zijn auto onderweg was naar huis. De motorrijders droegen een groene tulband, waardoor zij herkenbaar waren als leden van de fundamentalistische groepering Jamiat-e-ulema. Ze schreeuwden vanaf hun motorfiets dat Joseph Francis de dood verdient wegens godslastering. Dat hij de mensen aanmoedigt om de islam en de profeet Mohammed te beledigen, en dat hij de man is die al die lasteraars beschermt en laat onderduiken. Op een gegeven moment trok een van de motorrijders een pistool en wilde Joseph Francis dwingen te stoppen. Gelukkig is dat hem niet gelukt en kon Joseph in de verkeersdrukte ontkomen.

De medewerkers van CLAAS zijn niet van plan zich te laten intimideren. Zij vragen ons dringend te bidden voor hun bescherming zodat zij door kunnen gaan met de verdediging van vervolgde en bedreigde christenen in Pakistan.