Pakistan: Geen recht voor ontvoerde Pakistaanse meisje

Op 9 september heeft de rechter uitspaak gedaan in de zaak van de ontvoerde zusjes Saba en Anila. De tienjarige Anila moet worden teruggegeven aan haar ouders. De rechter wees het voogdijschap van haar dertienjarige zusje Saba toe aan haar vermeende ontvoerders. Zij zou ervoor gekozen hebben bij haar man te blijven. Een medisch rapport zou hebben aangetoond dat zij tussen de 15 en 17 jaar oud is. Volgens haar ouders is zij echter 13 jaar.

Saba en Anila zijn eind juni door moslimmannen ontvoerd. De ontvoerders eisten de voogdijschap op, omdat de zusjes zich bekeerd zouden hebben tot de islam. Volgens de Pakistaanse wet mogen zij dan niet worden opgevoed door christelijke ouders. Bovendien werd Saba gedwongen te trouwen met de islamitische Amjad Ali. Saba verklaarde echter voor de rechter dat ze 17 jaar oud is en vrijwillig getrouwd. Volgens de advocaten van de ouders van Anila en Saba zijn de meisjes zwaar onder druk gezet door hun ontvoerders en durven zij niet vrijuit te spreken. Het is niet bekend of de ouders in hoger beroep gaan.

Bid voor Saba, dat ze goed behandeld wordt en haar geloof niet kwijt raakt.

Bid voor de beide zusjes dat zij genezen van de geestelijke wonden die hen zijn toegebracht. Bid ook voor de ouders.

Bid tenslotte voor de christelijke minderheid in Pakistan, die zwaar gediscrimineerd wordt door de sjaria. Saba en Anila zijn niet de enigen wie dit is overkomen. Op 24 juni is de dertienjarige Sonja Masih ontvoerd. Ook zij is met een moslim getrouwd en officieel tot de islam bekeerd.