Rust keert weer rond Chinese huiskerkleider

Op 28 september beleefde voorganger Zhang Mingxuan samen met zijn vrouw de eerste rustige zondag in drie maanden. Zhang, leider van de Chinese huiskerkbeweging en ook bekend als evangelist ‘Fiets’, werd tijdens de Olympische spelen gearresteerd.

Op 21 september keerde Zhang met zijn vrouw weer terug in Peking nadat ze tijdens de Olympische spelen waren vastgezet door de Chinese politie. Op 22 september sloot de politie het water en de elektriciteit af in het appartement dat ze huren. Hen werd verteld door overheidsvertegenwoordigers dat ze niet welkom waren in Peking. De huiseigenaar van het appartement werd ook bedreigd en geïnstrueerd om de verhuur te stoppen. Maar op 28 september kreeg Zhang te horen dat alles in zijn appartement in orde zal worden gemaakt en dat zijn huisgemeente er weer mag samenkomen.

Broeder Zhang bedankt iedereen die voor hem en zijn familie hebben gebeden.