Eritrea: Eritrese gevangene wanhoop nabij

Hoewel er tweeduizend christenen gevangen zitten in Eritrea, krijgen wij zelden nieuws van hen. Maar nu is er nieuws van Teame Weldegebriel. Deze evangelist van de Rhema-kerk is de wanhoop nabij. Sinds 2006 zit hij in de zwaar bewaakte gevangenis van Mai Sirwa. De gevangenen krijgen bijna niet te eten. Ze zouden zich voeden met bladeren. Omdat hij tegenover niet-christelijke medegevangenen van zijn geloof getuigt, krijgt Teame een extra zware behandeling. “Het lijkt of de hel is losgebroken,” zou hij gezegd hebben. “Zeg de broeders dat ze voor me blijven bidden. Ik weet niet of ik ze weer zal zien.” Teames familie probeert al meer dan een jaar tevergeefs hem te bezoeken.

In juli is de vrouw van een gedetineerde christen samen met haar kinderen opgepakt en in een zeecontainer opgesloten. Een maand later zijn zij vrijgelaten. Haar man zit al sinds 2002 gevangen. Ze zei: “We werden opgepakt toen we met twintig mensen bij elkaar waren om te bidden. Wat ik met m’n kinderen heb meegemaakt was afschuwelijk.”

Bid voor Teame Weldegebriel, maar ook voor de andere gevangenen.
Sommige christenen zitten al sinds 2002 gevangen.
Bid dat ze goed behandeld worden. Verschillenden zijn de afgelopen jaren in gevangenschap overleden.
Bid voor president Afewerki, dat God zijn hart vermurwt, zodat hij de christenen vrij laat.

Een gedachte over “Eritrea: Eritrese gevangene wanhoop nabij”

 1. beste lezers,

  we moeten de hoop niet opgeven, en moeten blijven bidden voor de mensen die ons nodig hebben. ik ben zelf in Eritrea geboren en toe nu toe ben ik daar erg trots op geweest.ik heb nooit geweten dat mijn geboorteland, een dictator de macht heeft. ik ben verbaasd dat al die jaren er niets is aangedaan. hoe kan dit gebeurt zijn. waarom was Eritrea ook alweer bevrijd?????

  dit moet opgelost worden voordat er weer velen gaan sterven en de geschiedenis zich gaat herhalen!!!!

  god sta ons bij en bescherm ons allen van de ellende om ons heen,
  ik zal voor jullie bidden.

  salem

Reacties zijn gesloten.