Iraakse christenen roepen op tot gebed en vasten

Christenen in de Iraakse stad Mosoel vluchten in paniek de stad uit. Gewapende terroristen controleren in de stad iedereen op zijn of haar identiteitspapieren. Als daaruit blijkt dat de persoon christen is, wordt hij ter plekke vermoord.
Wij ontvingen diverse noodsignalen uit de stad. Eén contactpersoon schrijft (ingekort):

“Deze e-mail is een gebedsverzoek voor Irak, het Iraakse volk en vooral de stad Mosoel (het vroegere Ninevé) en de christenen daar. De laatste vier, vijf dagen zijn er zo’n 25 christenen (sommigen zeggen wel 40) vermoord in de straten om politieke en godsdienstige redenen. In het verleden werden mensen ontvoerd en moesten ze losgeld betalen om vrij te komen. Maar nu worden ze zonder pardon vermoord. En de overheid (waaronder de Amerikaanse autoriteiten) doen helemaal niets! Pas na drie dagen geweld begonnen de media aandacht aan de situatie te geven.
Wij – in Mosoel – zullen bidden en vasten, net zoals Ninevé bad en vastte toen God Jona naar de stad stuurde. Ons gebed is dat ons lijden onze ogen doet richten op onze Verlosser en dat vrije christenen ook voor ons bidden en vasten. Laten we onze handen vouwen en in Jezus’ naam bidden om de vrede van de Vredevorst.”

Bid u mee met uw wanhopige broeders en zusters in en rond Ninevé?