Vrijspraak voor twee voorgangers in Iran

Iran – Twee evangelische voorgangers die waren beschuldigd van afval van de islam, zijn onverwachts vrijgesproken. Mahmoud Matin Azad (52) en Arasj Basirat (44) zijn 15 september vrijgesproken, op grond van hun verklaring dat zij zich nooit tot het christendom bekeerd hadden. De voorgangers zelf ontkennen dit laatste stellig.

Mahmoud zegt dat hij zijn geloof in Christus nooit verloochend heeft, en er rond voor uitkwam dat hij voorganger is van een huiskerk in Iran. Tijdens een hoorzitting werd hem gevraagd of hij van religie veranderd was. Daarop antwoordde hij: “Ik heb 43 jaar geen godsdienst gehad. Nu wel, ik geloof in God en volg God.”

Hoewel de twee mannen zijn vrijgelaten, voelen ze zich niet veilig. De kans bestaat dat een fanatieke moslim of de geheime politie hen vermoordt. “Bovendien zal de overheid ons scherp in de gaten houden en daarmee kunnen wij ook andere bekeerde moslims in gevaar brengen”, aldus Mahmoud.

Dank voor de vrijlating van Mahmoud en Arasj.
Bid voor hun bescherming en die van hun gezinnen en families.
In Iran is een wetsvoorstel in de maak dat de doodstraf eist voor afval van de islam. Bid dat deze wet op afvalligheid er niet door komt.
Bid voor de bekeerde moslims in Iran, die nu in het geheim christen zijn. Bid dat zij de moed en de kracht krijgen om voor hun geloof uit te komen.
Bid dat geheime gelovigen in Iran elkaar vinden en bemoedigen.