Pakistaanse christenen ondergedoken en gearresteerd

De Pakistaanse arts Robert Sardar is op 4 november vrijgesproken van godslastering. In mei jl. was hij daarvan beschuldigd en vervolgens gearresteerd. Zijn aanklager heeft de klacht ingetrokken, vandaar. Maar de christelijke dokter heeft wel een half jaar onder slechte omstandigheden gevangen gezeten. Onmiddellijk na zijn vrijlating is hij ondergedoken, want fanatieke moslims hebben gedreigd dat zij het recht in eigen hand zullen nemen als Robert Sardar wordt vrijgesproken. Zijn vrouw en kinderen zitten al sinds mei ondergedoken.

Op 9 oktober is het huis van Gulsher Masih omsingeld door een groep van meer dan honderd moslims die gewapend waren met stokken, messen en flessen petroleum. Zijn dochter Sandal (25) zou een koran ontwijd hebben door er een paar bladzijden uit te scheuren. De politie kon net op tijd een volksgericht voorkomen, maar Gulsher en zijn dochter zitten sinds 10 oktober wel gevangen. De rest van het gezin is ondergedoken.

Bid voor Robert Sardar en zijn gezin en ook voor Gulsher Masih en zijn dochter Sandal en hun gezin.
Bid dat de Pakistaanse overheid de wet op godslastering afschaft of aanpast, zodat mensen niet automatisch de gevangenis ingaan als zij beschuldigd zijn terwijl hun ‘misdaad’ nog niet eens is bewezen.
Bid dat de overheid optreedt tegen mensen die het recht in eigen hand nemen.