Opnieuw arrestatie wegens ‘godslastering’ in Pakistan

De omstreden Wet op de Godslastering maakt het heel gemakkelijk om iemand een hak te zetten. Als je in Pakistan iemand beschuldigt van godslastering wordt hij onmiddellijk gearresteerd. Vervolgens staan de rechters onder extreme druk van fanatieke moslims om de aangeklaagde te veroordelen tot de doodstraf. Zo’n rechtszaak kan vele jaren duren. Soms wordt iemand na jaren in hoger beroep vrijgesproken. In dat geval is hij zijn leven nog niet zeker, omdat veel moslims denken Allah een dienst te bewijzen door deze man of vrouw te vermoorden.

Vorige week konden we met dankbaarheid melden dat Robin Sardar uit Chak Chatta op 4 november is vrijgelaten. De aanklager heeft de beschuldiging ingetrokken. Hij is wel met zijn vrouw en kinderen ondergedoken.

Deze week moeten we u helaas melden dat er weer nieuwe slachtoffers van de Wet op de Godslastering zijn. Het gaat om Gulsher Masih en zijn dochter Sandal (18). Zij zijn op 10 oktober gearresteerd omdat Sandal ervan was beschuldigd dat zij een paar bladzijden uit een koran zou hebben gescheurd. De rest van het gezin is uit voorzorg ondergedoken. Als de politie ze niet had gearresteerd, waren zij zeker vermoord, want een groep van vijfhonderd woeste moslims had hun huis omsingeld en stond op het punt het in brand te steken.

Bid voor Gulsher en zijn dochter Sandal.
Bid ook voor de rest van hun gezin dat is ondergedoken.
Wij vragen ook gebed voor de medewerkers van CLAAS, de mensenrechtenorganisatie die het voor de twee opneemt. Zij worden erg tegengewerkt en dikwijls bedreigd.
Bid dat de Wet op de Godslastering wordt afgeschaft of aangepast.