2.500 christenen vast in Gaza

Zo’n 2.500 christenen kunnen het geweld in de Gazastrook niet ontvluchten. Zij mogen het gebied, dat geteisterd wordt door gevechten tussen Israël en Hamas, niet verlaten.

Ouderen lukt het soms nog wel uit de Gazastrook weg te komen, maar mensen tussen de 18 en 35 worden bij de grens tegengehouden. Het komt voor dat het ene familielid wel Gaza kan verlaten en het andere niet.

Het kerkgebouw van baptistenvoorganger Hanna Massad is in een bombardement, dat gericht was op het politiebureau tegenover de kerk, flink beschadigd geraakt.

“De kerk had ‘slechts’ materiële schade”, zegt Suhad Massad, echtgenote van Hanna Massad. “Er raakten geen kerkleden gewond. Iedereen blijft thuis. Niemand durft de straat op te gaan.”

Pauline Ayyad heeft met haar drie kinderen het gebied wel kunnen verlaten. De weduwe van Rami Ayyad, die in 2007 vermoord werd als beheerder van een christelijke boekwinkel, kon op 27 december weg uit Gaza en bevindt zich momenteel op de Westelijke Jordaanoever.

Bid voor de christenen die vast zitten in het gebied en gescheiden zijn van familieleden die de Gazastrook wel mochten verlaten.

Bid voor de baptisten en de orthodoxe christenen. Dat ze God kunnen blijven dienen.

Dank dat Pauline Ayyad en haar kinderen naar een veiliger plek konden reizen.

Bid voor de dagelijkse levensbehoeften. De prijzen van onder meer brood en groente zijn door de schaarste zo gestegen, dat ze bijna onbetaalbaar zijn.

Bid ook voor de slachtoffers aan Israëlische en Palestijnse zijde.

Bid dat de rust spoedig terugkeert in Israël en de Palestijnse gebieden.