Pakistan: Opnieuw zusjes ontvoerd en verkracht

Opnieuw zijn in Pakistan twee zusjes ontvoerd en verkracht. De 18-jarige Parvisha en de 14-jarige Sanam werden in november gevraagd om in een schoonheidssalon te gaan werken. Daar kwamen ze echter nooit aan, hun ‘werkgever’ had andere plannen.

Drie mannen namen de meisjes mee naar een motel, drogeerden hen en verkrachtten hen meerdere keren. De zusjes werden vervolgens meegenomen naar het huis van een van de ontvoerders, waar ze dagen werden vastgehouden en nog een aantal keren seksueel werden misbruikt.

Parvisha en Sanam moesten ook documenten ondertekenen waarin stond dat ze zich tot de islam bekeerden. De twee advocaten die dat moesten regelen, dwongen Parvisha eveneens tot seks. Sanam wist te ontsnappen met de mobiele telefoon van een van de advocaten en schakelde de politie in. Momenteel loopt er een rechtszaak tegen de mannen die de zusjes ontvoerden en verkrachtten.
De meisjes konden met hun ouders worden herenigd, maar zijn erg getraumatiseerd door de gebeurtenis. Ze schamen zich enorm en durven zich nauwelijks ergens te vertonen.

Het verhaal van Parvisha en Sanam doet denken aan dat van de zusjes Saba (13) en Anila (10). Zij werden in juni ontvoerd en seksueel misbruikt. Anila is terug bij haar ouders, Saba is nog bij haar ontvoerders.

Bid voor geestelijk herstel van Parvisha en Sanam.
Dank dat Sanam kon ontsnappen en dat de zusjes konden terugkeren naar hun ouders.
Bid dat de meisjes hun schaamte mogen overwinnen en dat ze deze gebeurtenis samen met hun ouders kunnen verwerken.
Bid ook dat ze hun plek in de samenleving weer kunnen vinden.
Bid dat de rechtszaak niet door corruptie wordt gedwarsboomd en dat de zaak tot een goed einde komt.
Bid ook dat Saba kan terugkeren naar haar ouders.