Geheime gelovigen achter de tralies

Twee geheime gelovigen zijn in een Noord-Afrikaans land opgepakt. De christenen Jabr en Mahjub (niet hun echte namen) kenden elkaar een tijdje en hadden afgesproken samen te komen om God te eren. Die ontmoeting mislukte. Ze zijn gearresteerd. De twee zitten een aantal weken vast.

Veel christenen in Noord-Afrika zijn letterlijk geheime gelovigen. Als zij in het openbaar voor hun geloof uitkomen of als ontdekt wordt dat ze voor Jezus Christus hebben gekozen, zijn bedreiging, marteling en soms zelfs de dood het gevolg.

Wij maken ons ernstige zorgen om deze twee Noord-Afrikaanse mannen, omdat ze hoogstwaarschijnlijk worden gemarteld. De lokale autoriteiten die Jabr en Mahjub vasthouden, staan erom bekend dat ze geweld gebruiken tegen gevangenen.

Bid om kracht voor Jabr en Mahjub.

Bid ook voor de families van deze twee mannen, die in grote onzekerheid zitten over Jabr en Mahjub.

Bid voor de andere geheime gelovigen in Noord-Afrika, dat zij mogen volharden in hun geloof.