Bestand Pakistan slecht voor de christenen

Vorige week heeft de regering van Pakistan een bestand gesloten met de Taliban. Zoals bekend zitten de Taliban niet alleen in Afghanistan, maar ook in grote delen van Pakistan, met name in het grensgebied. De christenen in dat gebied hebben het al heel erg moeilijk. Maar dat bestand maakt het zo mogelijk nog moeilijker voor hen.

Het bestand betekent dat de Taliban, hoewel niet officieel, in feite de dienst uitmaken in de noordwestelijke provincie en dat de sjaria officieel van kracht is in de Swatvallei. Onder de sjaria staat de doodstraf op afvalligheid van de islam. Er komen nu al regelmatig bedreigingen en ontvoeringen van christenen voor. Dat zal nog veel erger worden, is de verwachting van Open Doors.

Bid voor de christelijke minderheid in de noordwestelijke provincie. Zij wonen in een zeer vijandige omgeving en ondergaan zware verdrukking van de Taliban en de lokale bevolking. Veel inwoners van de noordwestelijke provincie zijn namelijk fundamentalistische moslims.