Open Doors luidt noodklok voor christenen Pakistan

De Taliban verspreiden zich als een olievlek over Pakistan. Met harde hand proberen ze hun wil op te leggen aan de bevolking. Geweld wordt niet geschuwd. De christenen in Pakistan leven in grote angst.

Vanuit de Swat-vallei rukken de militanten op naar de hoofdstad Islamabad. Maar ook in het zuiden van het land, in de stad Karachi, duiken de Taliban op. Daar ervaren christenen de gevolgen van de talibanisering heel duidelijk.

Zondag vielen meer dan honderd Talibanstrijders een christelijke wijk in Karachi binnen. Eerst werden kerkmuren en huizen beklad met leuzen tegen het christendom en voor de islam. Een vreedzame mars van christenen om de lokale overheid op te roepen hen te beschermen, haalde niets uit. Een dag later sleurden zwaarbewapende extremisten mannen en vrouwen uit hun huizen. Twee christenen die zich verzetten tegen de Taliban, werden voor de ogen van hun gezinnen geëxecuteerd.

Vanwege de acute noodsituatie vragen we u de komende tijd dagelijks te bidden voor vervolgde christenen.

Bid voor de christenen in Pakistan. Bid voor hun bescherming.
Bid dat er een keer komt in de talibanisering van Pakistan. Bid dat het geweld stopt..