Egypte: Jong stel ondergedoken voor familie

De 22-jarige Raheal Mussa uit Egypte gaf pas geleden haar jawoord aan Sarwat Ryiad. Maar genieten van het huwelijk is er voor het jonge stel niet bij. Raheal en Sarwat zitten ondergedoken, omdat de familie van Raheal het niet eens is met hun huwelijk.

Raheal komt uit een moslimfamilie, maar werd drie jaar geleden christen. Sarwat is een Koptische christen. Voor haar familie is Raheal nog steeds moslim. Zij houden vast aan de strengislamitische sharia-wetgeving, die voorschrijft dat het verboden is voor een moslimvrouw om met een niet-moslim te trouwen. De sharia vormt ook de basis van de wetgeving in Egypte.

Raheal werd op 13 april opgepakt door politie. Haar familie nam haar na een aantal dagen mee uit het politiebureau. Thuis werd Raheal slecht behandeld. Ze had, net als veel Koptische christenen, een tatoeage op haar arm met de afbeelding van een kruis. Die werd volledig weggebrand door haar familie. Op 21 april wist Raheal te ontsnappen. Samen met Sarwat sloeg ze op de vlucht en sindsdien zitten ze ondergedoken.


Bid voor de bescherming van Raheal en Sarwat. Als zij gepakt worden, is de kans groot dat ze van elkaar worden gescheiden en dat Raheal terug moet naar haar familie. Bid dat de familie van Raheal het stel niet vindt.

Bid dat God Raheal en Sarwat laat zien wat ze moeten doen in hun situatie. Bid om wijsheid en kracht.

Bid ook voor hun families. Dat zij ook tot geloof mogen komen.