Iran: Geen teken van leven van christelijke webloggers

Mazaher en Hamed uit de Iraanse stad Isfahan zijn nog maar pas christen als een man die zich voordoet als voorganger hen uitnodigt om naar een samenkomst te komen. Zo zouden de mannen meer christenen kunnen leren kennen. De uitnodiging bleek een valstrik. Mahazer en Hamed werden opgepakt en zitten sinds eind februari vast.

Mazaher en Hamed waren volgens het Iraanse Farsi Christian News Network erg actief met evangeliseren op internet. Ze getuigden op onder meer hun weblog van Jezus Christus.

Eind februari gingen Mazaher en Hamed samen met de zus van Mazaher naar de plek die ze met de voorganger hadden afgesproken. Na een korte kennismaking met de voorganger en zijn vrouw nodigde hij het drietal uit om mee te gaan naar een geheime huiskerkdienst. Daar zou ook iemand worden gedoopt.

De drie gingen nietsvermoedend mee. Bij het binnengaan van de zogenaamde huiskerk bleek er helemaal geen dienst te zijn, maar werden Mazaher, zijn zus en Hamed overmeesterd door de politie. De drie werden geblinddoekt, in de boeien geslagen en meegenomen naar een onbekende locatie.

De zus van Mazaher werd na een week vrijgelaten, omdat ze niets met de christelijke weblogs te maken had. Van de mannen is sinds hun arrestatie niets meer vernomen.

Bid dat Mazaher en Hamed goed worden behandeld in de gevangenis. Bid dat er een moment komt dat ze een teken van leven kunnen geven aan hun familie.

Bid ook voor de families van de twee mannen. Bid om kracht om vol te houden in deze moeilijke situatie.

Bid ook voor bescherming van andere geheime gelovigen in Iran. Een weblog op het internet lijkt een veilige manier om je geloof uit te dragen, maar is dat dus niet altijd.