Irak: Asya blijft op de vlucht voor wraakzuchtige familie

De 16-jarige Asya uit Irak is in het afgelopen half jaar al vijf keer met haar ouders en broertjes verhuisd. Het christelijke gezin wordt niet geaccepteerd door andere familieleden, die overtuigd moslim zijn. Ook zijn sommige familieleden uit op wraak, omdat Asya de broer van haar vader heeft gedood.

Uit noodweer stak Asya in 2006 haar oom neer. De man had al een aantal keren geprobeerd Asya’s vader Ahmed om te brengen. Dat was hem niet gelukt en op een dag viel hij ook Asya aan met een mes. Zij greep om zich heen en probeerde zich te verweren. Daarbij kwam het mes in de borstkas van haar oom terecht. Hij overleed.

Asya werd opgepakt en veroordeeld ondanks het beroep op noodweer. Ze zat twee jaar in de gevangenis en kwam in november 2008 vervroegd vrij. Gaan en staan waar ze wil kan ze echter niet. Doordat familieleden haar nog steeds op de hielen zitten, is Asya aan huis gekluisterd. Naar school gaan, kan ze niet. Omdat het niet veilig is, maar ook omdat ze moet verwerken wat er allemaal is gebeurd. Asya is niet erg spraakzaam, waardoor het moeilijk in te schatten is hoeveel impact het gebeuren op haar heeft gehad.

Bid om bescherming voor Asya, haar ouders en broertjes. Bid dat zij niet gevonden worden door de familie.
Bid ook dat Asya de traumatische gebeurtenis rond de dood van haar oom en de tijd in de gevangenis kan verwerken. Bid dat ze weer naar school kan en kan werken aan haar toekomst.
Bid ook voor een oplossing in de werksituatie van vader Ahmed. Het is voor hem moeilijk om werk te vinden en te houden, omdat het gezin de laatste tijd zo vaak verhuist.
Bid dat Asya en haar ouders kunnen groeien in hun geloof en dat ze Gods bescherming en aanwezigheid dagelijks ervaren.