Ethiopië: Ex-moslims acht dagen vast zonder aanklacht

Vier Ethiopische moslimbekeerlingen hebben acht dagen gevangen gezeten zonder officiële aanklacht en zonder uitzicht op een proces. Awel, Suleiman, Abdu en Redwan hielden een gebedsbijeenkomst, die door militairen van het Ehtiopische leger werd gezien als een bijeenkomst met heksenrituelen.

Extremistische moslims tipten het Ethiopische burgerleger met de mededeling dat de vier mannen tovenarij bedreven. Daarop werden Awel, Suleiman, Abdu en Redwan gearresteerd. Ze kregen geen kans om uit te leggen dat ze een onschuldige gebedsbijeenkomst hielden.

Acht dagen later kwamen de vier mannen weer vrij, mede op verzoek van de protestantse kerk. De protestantse kerk in het zuidwesten van Ethiopië bevindt zich in een moeilijke positie. Dat deel van het land is overwegend islamitisch. Er komen veel moslims tot geloof in Jezus Christus, maar de Kerk kan hen niet openlijk opvangen uit angst voor represailles uit islamitische groepen. In kleine groepen worden de nieuwe christenen getraind. Ook het dopen van bekeerlingen gebeurt in het diepste geheim.

Awel, Suleiman, Abdu en Redwan worden sinds hun vrijlating niet met rust gelaten en staan nog onder grote druk.

Bid dat Awel, Suleiman, Abdu en Redwan standhouden en niet ten onder gaan aan de druk van de fundamentalistische moslims in hun omgeving.

Bid om wijsheid voor de leiders van de Kerk in Ehtiopië. De protestantse kerk in het land heeft het moeilijk om het grote aantal moslims dat christen wordt, op te vangen. Bid dat God manieren laat zien om de christenen in het land te laten groeien in geloof, zonder dat het te veel opvalt.

Bid ook voor de andere geheime gelovigen in Ethiopië. Bid dat zij elkaar tot steun kunnen zijn en bid voor hun bescherming.