Iran: Christenen tussen hoop en vrees door presidentsverkiezingen

Een spannende dag breekt aan voor de christenen in Iran. Morgen (vrijdag 12 juni) gaan de inwoners van de islamitische republiek naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. President Mahmoud Ahmadinejad was in de laatste maanden van zijn huidige regeringsperiode niet mild voor de christenen in zijn land. Arrestaties, verhoren en intimidatie waren aan de orde van de dag.

Zo vielen agenten in burger eind mei een huiskerk binnen in de Iraanse stad Karaj. Alle gelovigen, onder wie vijf mensen die pas christen waren, zijn naar een onbekende locatie gebracht, meldt het Farsi Christian News Network. Meerdere bijbels en nieuwe-testamenten werden in beslag genomen.

Met de verkiezingen voor de deur zijn veel christenen bezig met de vraag wat hen te wachten staat. Blijft de druk onder een nieuwe president zo hoog als die nu is? Of blijft Ahmadinejad op zijn post en neemt hij nog meer maatregelen in zijn poging het christendom uit te roeien?

Ondertussen zijn veel christenen ook hoopvol. De Kerk in Iran groeit ondanks de verdrukking. De vraag naar bijbels en training blijft stijgen. “Het is soms zwaar, maar we laten ons niet wegjagen. Onze liefde voor het land is te groot”, zegt een kerkleider aan. “We kunnen gewoonweg onze mond niet houden, we zijn vol van het Evangelie. De redding voor Iran ligt bij Jezus Christus.”

Bid voor wijsheid in de presidentsverkiezingen. Vraag God om Zijn leiding in de keuze voor een nieuwe president.
Dank dat God aan het werk is in Iran. Dank dat er zoveel moslims tot geloof in de Here Jezus komen. Bid ook voor standvastigheid voor deze nieuwe christenen.
Bid voor de christenen uit Karaj die onlangs zijn opgepakt. Bid dat zij goed worden behandeld en snel vrijkomen.