Mauretanië: Geheime gelovigen hebben het zwaar

Hij zou geprobeerd hebben moslims in Mauretanië tot het christendom te bekeren. Daarom beroofden terroristen van Al Qaeda de Amerikaan Christopher Leggett vorige week van het leven. Chris leidde een hulporganisatie die taal- en computerlessen geeft en woonde samen met zijn vrouw Jackie en hun vier kinderen Hannah Marie (15), Jordan Christopher (13), Haley Rebecca (12) en Erin Christian (8) in Mauretanië.

In Mauretanië, een islamitische republiek, staat de doodstraf op het verlaten van de islam. Nu heeft dus ook het vermoeden dat iemand zich bezighoudt met moslimbekeerlingen geleid tot de dood.

Christenen in Mauretanië, voornamelijk die met een moslimachtergrond, moeten in het geheim hun geloof belijden. De islam is diep geworteld in dit land. Het christendom wordt onder meer door media afgeschilderd als kwaadaardige beweging die aangevallen moet worden. Extremisten uiten regelmatig bedreigingen tegen christenen. De angst onder geheime gelovigen is groot.

Bid voor de echtgenote, Jackie, en vier kinderen van Christopher Leggett. Bid voor troost en kracht om het verlies van hun man en vader te verwerken.

Bid voor de ex-moslims in Mauretanië die christen zijn geworden. Bid dat hun geloof niet wordt ontdekt.

Bid ook voor de bescherming van alle christenen in het land en de Kerk in Mauretanië. De Kerk in het land is kwetsbaar en relatief jong. Bid dat de christenen wegen vinden om te groeien in geloof en bid voor eenheid onder de christenen.