Pakistan: Directeur mensenrechtenorganisatie achter tralies

Joseph Francis, directeur van de Pakistaanse mensenrechtenorganisatie CLAAS, is begin deze maand gevangen genomen omdat hij de moslimvrouw Aisha zou hebben mishandeld. Ook twee van Francis’ medewerkers, Ashar Sarfaraz en Zulfiqar Wilson, werden gearresteerd.

Francis is zich van geen kwaad bewust en bood juist hulp aan de christelijke ouders van Aisha. Die kwamen in december 2006 naar hem toe, toen hun dochter zich bekeerde tot de islam en met een moslim trouwde. Aisha’s ouders vroegen Francis om haar de gevolgen van haar keus uit te leggen. Aisha luisterde, maar besloot toch terug te keren naar haar man. Twee weken later verkondigde haar echtgenoot dat ze mishandeld was en diende hij een aanklacht in.

Francis werd opgepakt en zit nog steeds vast. De rechter heeft zijn verzoek om op borgtocht vrij te komen afgewezen. Francis’ medewerkers maken zich zorgen dat zijn gezondheid verslechtert als hij lang blijft vastzitten. Hij heeft diabetes en last van een hoge bloeddruk.

Bid dat Francis, Sarfaraz en Wilson zich vasthouden aan God. Bid voor hun vrijlating.

Bid voor de gezondheid van Francis.

Dank voor het werk van CLAAS. Bid dat de medewerkers zich hierdoor niet uit het veld laten slaan en met volle inzet doorgaan met hun werk.