Iran: Maryam en Marzieh verraden Jezus Christus niet

Vijf maanden zitten Maryam Rostampour (27) en Marzieh Amirizadeh Esmaeilabad (30) inmiddels al in de beruchte Evin-gevangenis in de Iraanse hoofdstad Teheran. Afgelopen zondag moesten ze voor de rechter verschijnen. Die zette de vrouwen onder druk om hun christelijk geloof vaarwel te zeggen en terug te keren naar de islam. De vrouwen zwichtten niet en zeiden Jezus Christus niet te verraden. “Ga dan maar nadenken”, antwoordde de rechter.

Nadenken, dat betekent dat de twee christenvrouwen terug moesten naar de gevangenis en waarschijnlijk nog voor lange tijd vast zullen zitten. Maryam en Marzieh worden beschuldigd van ‘deelname aan illegale samenkomsten’ en ‘het in gevaar brengen van de staatsveiligheid’.

De druk op christenen in Iran neemt hand over hand toe. Onlangs werden in twee plaatsen in totaal 32 christenen opgepakt. Acht van hen zitten nog vast.

Bid voor de gezondheid van de twee vrouwen. Beide vrouwen zijn extreem afgevallen. Marzieh heeft last van haar rug, een ontstoken kies en intense hoofdpijn. Ze heeft dringend medische zorg nodig, maar die krijgt ze niet.

Bid voor het proces tegen de twee vrouwen. Bid dat ze rechtvaardig behandeld zullen worden en dat de afhandeling van hun proces niet onnodig lang op zich laat wachten.

Bid ook voor de christenen die onlangs zijn opgepakt. Dank dat 24 christenen na een dag alweer vrij werden gelaten en bid dat de overige acht ook snel vrijgelaten worden.