Noord-Afrika: Nasira wordt bedreigd en gedwongen tot een moslimhuwelijk

Nasira (niet haar echte naam) uit Noord-Afrika is een ex-moslim die sinds haar bekering tot het christendom vol vuur is van het Evangelie. Ze probeert zoveel mogelijk mensen over de Here Jezus te vertellen en is actief in het verspreiden van bijbels. Dat doet ze niet alleen in haar eigen land, ze reist ook regelmatig naar haar buurland. Nasira neemt grote risico’s door in haar eentje op reis te gaan, christenen op te zoeken en hen te bemoedigen.

Doordat Nasira haar christelijk geloof niet onder stoelen of banken steekt, is ook haar familie ervan op de hoogte. Dat zorgt de laatste tijd voor grote problemen. Nasira wordt bedreigd en onder druk gezet. “Ze willen dat ik mijn baan opzeg en dat ik trouw met een moslimman. Er ontstond laatst een flinke ruzie. Het was zo erg”, vertelt Nasira. “Maar ondanks de ruzie en de druk houd ik eraan vast dat niemand iets kan doen zonder de toestemming van mijn Vader.”

Bid dat Nasira zich gedragen weet door het gebed van haar christelijke familie, nu haar eigen familie haar zo onder druk zet.

Bid dat het vuur van het Evangelie blijft branden in het hart van Nasira en andere geheime gelovigen in Noord-Afrika.

Dank God dat Nasira zich zo actief inzet voor de verspreiding van Gods Woord. Bid ook dat ze mogelijkheden blijft vinden om uit te reiken naar andere christenen en bid voor haar bescherming. Ze is al eens bijna opgepakt toen een veiligheidsbeambte zag dat ze ergens een bijbel neerlegde.