Somalische christen doodgeschoten

Op de vroege ochtend van 18 augustus werd op de grens tussen Somalië en Kenia een Somalische christen doodgeschoten door moslimextremisten. Ahmed Matan (41), een bekeerde moslim, maakte sinds 2001 deel uit van een geheime christengemeenschap in Somalië. De moslims die Ahmed vermoordden, hielden hem in de gaten om te bewijzen dat hij zich bekeerd had.

In Somalië jagen islamitische groeperingen onder leiding van de groep Al Shabaab op ex-moslims die bekeerd zijn tot het christendom. De groeperingen streven naar de invoering van de sharia (islamitische wetgeving) in heel Somalië.

Ahmed Matan laat een weduwe en drie jonge kinderen achter. Bid voor dit gezin en voor de christenen in Somalië.

Een gedachte over “Somalische christen doodgeschoten”

  1. Jammer dat extrime mensen bestan in deze tijd!. Ik vind zonde van dood van deze meneer. Want wat voor nut heeft om iemand doden om te voorkomen zijn gedachten!. Ik krijg steeds hekel aan de elke extrime vorm die ik hoor!.

Reacties zijn gesloten.