Midden-Oosten: Ahmed is op reis om geheime gelovigen te steunen

Ahmed uit het Midden-Oosten reist momenteel door zijn land om andere geheime gelovigen op te zoeken om hen te bemoedigen en van bijbels en andere materialen te voorzien. Ongevaarlijk is dat zeker niet. “Maar God heeft me gevraagd dit te doen, dus geef ik mij vrijmoedig.”

Ahmed, zelf christen met een moslimachtergrond, werd al eens met de dood bedreigd en vluchtte naar het buitenland. Het leek erop dat hij nooit meer zou kunnen terugkeren. Maar hij werd in het buitenland zo depressief en eenzaam, dat hij besloot zijn bediening te verkiezen boven veiligheid.

Ahmed werkt samen met Boetros om het Evangelie te verspreiden. Hun verhalen staan beschreven in het boek Geheime Gelovigen van Anne van der Bijl. Nadat Ahmeds christelijk geloof werd ontdekt, werd hij flink afgetuigd. Hij is nog altijd herstellende van die mishandelingen. Het genezingsproces is langzaam gegaan, want Ahmed wilde koste wat kost blijven reizen om andere geheime gelovigen tot steun te zijn. Ook deze maand, tijdens de ramadan, is hij op pad om christenen te bezoeken en hen te onderwijzen.

Dank God voor de moed van Ahmed om het Evangelie te blijven verkondigen. Bid om zijn bescherming. Bid dat hij veilig door zijn land kan reizen en dat hij weet wanneer het veilig is om het Evangelie te delen en wanneer niet.

Bid voor de gezondheid van Ahmed. Denk in uw gebeden ook aan zijn vrouw Salima, bid om rust en kracht voor haar.

Bid voor alle geheime gelovigen in het Midden-Oosten. Zij ervaren in deze periode van de ramadan ten volle dat ze verwikkeld zijn in een geestelijke strijd. Bid dat God hun gedachten beschermt en dat ze volharden in geloof.