Ethiopië: Geheime gelovige Bashir al vier maanden gevangen

Hij probeert begrip te kweken tussen moslims en christenen in zijn land. Maar Bashir Musa Ahmed uit Ethiopië moet die pogingen momenteel staken. Hij zit al vier maanden gevangen, omdat hij moslims bijbels zou hebben gegeven met een omslag die lijkt op de cover van de Koran.

Bashir, een ex-moslim, staat bekend als een moedige prediker en wordt door veel mensen gewaardeerd omdat hij probeert christelijke leiders en moslimsleiders met elkaar in gesprek te brengen. Het uitdragen van het christelijk geloof en evangeliseren zijn niet verboden in Ethiopië. De bijbels die Bashir verspreidt, hebben echter een omslag die lijkt op de Koran. Dat is in strijd met het copyright. Ook zou Bashir daarmee de islam beledigen. Volgens christenen uit de omgeving van Bashir is er niets bijzonders aan de bijbels die hij verspreidde. Ze zijn algemeen verkrijgbaar.

Volgens christelijke bronnen in Ethiopië zitten familieleden van Bashir en leden van zijn stam achter zijn arrestatie, in een poging hem te stoppen te evangeliseren. Maar vanuit de gevangenis klinkt een krachtig getuigenis. Bashir laat zich niet stoppen. “Ik weet dat ik op Gods tijd vrij zal komen. Blijf voor me bidden.”

Dank God voor de krachtige woorden van Bashir. Bid dat hij vrij komt op Gods tijd, zoals Bashir zelf vraagt.

Bid voor de gezondheid van Bashir. Hij is afgevallen sinds zijn arrestatie. Daarnaast heeft hij kleren nodig. Bid dat hem die gegeven worden.

Dank voor de vele geheime gelovigen (ex-moslims) die in Ethiopië wonen. Dank dat zij de Here Jezus hebben leren kennen en dat ze volgens de Ethiopische grondwet vrij zijn hun geloof uit te dragen. Bid dat die wet dan ook nageleefd wordt.