Somalië: Amina is vermoord omdat ze geen hoofddoek droeg

“Mijn leven is in gevaar. Er is me gezegd dat het niet dragen van een hoofddoek verschrikkelijke gevolgen zal hebben. Ik heb gebed nodig.” Met die boodschap bracht Amina Muse Ali uit Somalië kort geleden een vriend op de hoogte van bedreigingen aan haar adres.

Amina merkte al langere tijd dat ze geschaduwd werd door leden van een islamitische Suna Waljameca-beweging. Ze weigerde een hoofddoek te dragen, zoals onder moslimvrouwen gebruikelijk is. Op 19 oktober moest ze die keuze bekopen met de dood.

Amina, een ex-moslim, was sinds 1997 lid van een christelijke beweging in Somalië. Ze zette zich actief in voor een ondergrondse kerk in Lager-Juba, een gebied in het zuiden van het land.

De dood van Amina volgt in een reeks van moorden op christenen in Somalië. Eind september werd ook al een vrouw doodgeschoten omdat ze bijbels bij zich had en in september en augustus werden twee mannen vermoord van wie bekend was dat het christenen waren.

Wilt u bidden voor de christenen in Somalië? Amina besloot haar christelijk geloof niet voor zichzelf te houden. Maar er zijn in het land veel geheime gelovigen, die hun geloof met niemand kunnen delen. Bid dat zij standhouden en manieren vinden om hun geloof te ontwikkelen.

Bid ook voor de ondergrondse kerk waar Amina bij betrokken was. De dood van Amina is voor deze gemeenschap een groot verlies. Bid om troost en kracht om het werk voort te zetten.

Bid dat er een einde komt aan het geweld in Somalië.