Ethiopische evangelisten vrijgelaten uit de gevangenis

Ethiopië – De evangelisten Temesgen Alemayehu en Tigist Welde Amanuel uit Ethiopië zijn uit de gevangenis. De twee hadden officieel al op 21 september moeten vrijkomen na het betalen van een boete, maar medegevangenen zorgden ervoor dat er een nieuwe aanklacht tegen hen werd opgesteld. De twee zouden in de gevangenis de Ethiopische Orthodoxe Kerk (EOK) belachelijk hebben gemaakt. De rechter heeft die aanklacht nu van tafel geveegd.

Alemayehu en Amanuel waren veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf. Ze zouden mensen geld hebben gegeven om christen te worden. Op 21 september kregen de evangelisten te horen dat ze vrij zouden komen door het betalen van een boete van 40 dollar, wat in Ethiopië een erg hoog bedrag is. Medegevangenen staken daar echter een stokje voor en stelden een petitie op waarin Alemayehu en Amanuel werden beschuldigd van het beledigen van de EOK. Op basis van die handtekeningenactie werd een nieuwe aanklacht opgesteld. De rechter deed de aanklacht af als tegenstrijdig en waardeloos. Daarop mochten de twee evangelisten eind oktober de gevangenis verlaten.

Alemayehu en Amanuel zijn evangelische christenen. In de streek waar zij wonen, zijn de meeste mensen aangesloten bij de EOK. Een aantal orthodoxe christenen staat vijandig tegenover de evangelische christenen in het gebied.

Dank God voor de vrijlating van het tweetal.

Bid dat ze hun gevangenschap goed zullen verwerken.

Bid ook dat ze hun evangeliserende werk voort zullen zetten.