Talibanland: Broeder Johannes is voortdurend op de vlucht

Broeder Johannes (een schuilnaam) staat onder grote druk. In de regio waar hij woont, rukken de Taliban op en krijgt de islam steeds meer invloed. Met zijn werk voor een ondergrondse bijbelschool staat Johannes letterlijk en figuurlijk vooraan in de frontlinie. Doodsbedreigingen zijn voor hem dagelijkse realiteit. Daardoor is Johannes voortdurend op de vlucht. Zijn vrouw en kind kunnen geen contact met hem hebben omdat dat té gevaarlijk is.

Johannes vraagt om gebed.“We houden het alleen vol door ons tot God te wenden. Wij willen trouw zijn aan onze roeping, maar dit is heel erg moeilijk. We hebben geen antwoord op doodsbedreigingen en extremisme, maar vragen God om hulp. We hebben kracht nodig om door te gaan. Bid alstublieft voor ons.”

De mensen met wie Johannes werkt, hebben ook met grote uitdagingen te maken. Er is sprake van veel ziekte en dit brengt grote emotionele en financiële zorgen met zich mee. Vanwege dreigementen moeten ze telkens weer zoeken naar nieuwe manieren om het werk voort te zetten.

Bid om kracht en volharding voor broeder Johannes. Bid dat hij ieder moment zal weten welke volgende stap hij moet nemen.

Bid om vertrouwen voor zijn vrouw en kind. Bid dat zij de zekerheid ervaren dat God voor hun man en vader zorgt en dat Hij hun leven in Zijn hand heeft.

Bid om kracht en genezing voor de zieken. Bid dat onder alle omstandigheden Gods wil zal geschieden.

Bid om bescherming voor de christenen in Talibanland.