Iran: Christenen tijdens kerstfeest opgepakt

Een groep Iraanse christenen is tijdens een kerstviering opgepakt. De christenen kwamen bij elkaar op een dag na Kerst. Een speciale bijeenkomst op een van de kerstdagen zou te veel op kunnen vallen. Maar ook nu bleek de groep niet veilig tijdens de samenkomst.

Tijdens de viering van het kerstfeest viel de politie binnen. Alle aanwezigen werden opgepakt. Hoeveel mensen er precies bij elkaar waren, is onduidelijk. Wel is bekend dat er veel jonge Iraniërs in de groep zaten. Bij de leiders van de groep heeft de politie huiszoeking gedaan. De agenten namen allerlei persoonlijke spullen mee, zoals boeken en computers. Het is mogelijk dat er christelijke boeken bij waren en ook dat er op de computers gevoelige informatie terug te vinden is.

Enkele christenen uit de groep komen uit een streng islamitische omgeving. Familieleden van de gearresteerde Iraniërs hebben na het voorval andere leden uit de groep bedreigd met de dood. Nu, bijna twee weken later, zijn de meeste christenen weer vrij. Nog twee mensen zitten gevangen, omdat de politie vermoed dat dit de leiders van de groep zijn.

Bid voor de twee christenen die nog gevangen zitten. Bid dat ze Gods aanwezigheid ervaren en op Hem blijven vertrouwen. Bid dat ze snel zullen worden vrijgelaten.

Bid voor de christenen die weer vrij zijn. De jongeren zullen door ouders onder druk worden gezet om terug te keren naar de islam. Bid om standvastigheid.

Bid dat de spullen die gevonden zijn bij de huiszoeking de christenen niet verder in problemen brengen.