Algerije: Inbraak, vernielingen en brandstichting bij kerk

De gemeente van pastor Mustapha Kirèche groeide in de afgelopen tijd naar meer dan 300 leden. Het werd te vol tijdens de diensten en daarom besloot de protestantse gemeente te verhuizen naar een nieuwe locatie. Maar die verhuizing bracht een golf van tegenstand met zich mee. Volgens autoriteiten mocht het nieuwe gebouw niet als kerk worden gebruikt en samenkomsten werden verboden. De gemeente trok zich niets aan van de sluiting en bleef diensten houden.

Vanaf Tweede Kerstdag werden die diensten verstoord. Zo vormde een groep moslims een menselijke blokkade om kerkgangers te verhinderen het gebouw binnen te gaan. Tijdens de eerste dienst van 2010 kwamen moslims tijdens de kerkdienst het gebouw binnen en bedreigden ze de aanwezige christenen.

In de nacht van 9 op 10 januari kwamen de gewelddadigheden tot een hoogtepunt. Toen drongen moslims het gebouw binnen, vernielden het interieur van de kerk en staken het in brand.

Algerijnse gelovigen vragen om uw gebed. Bid voor hun bescherming en bid dat er een einde komt aan de aanvallen.

Bid voor de leiders van de gemeente, onder wie pastor Kirèche. Bid om wijsheid hoe verder te gaan na deze gebeurtenissen.

Bid ook voor de aanvallers. Tijdens één aanval lukte het de christenen in gesprek te gaan met een aantal moslims en hen te vertellen over het Evangelie. Deze moslims namen nieuwe-testamenten aan. Bid dat hun harten worden geopend voor de liefde van de Here Jezus.