Pakistan: Jonge christen krijgt levenslang

De 22-jarige Imran Masih uit Pakistan moet levenslang de cel in. Hij verbrandde naar eigen zeggen een stapel reclamefolders, die hij was tegengekomen bij het schoonmaken van zijn winkel. Maar volgens de eigenaar van de winkel naast hem, waren het bladzijden uit de Koran die in vlammen opgingen. Op basis van die beschuldigingen kwam er een aanklacht en is Imran nu veroordeeld.

Volgens familieleden van Imran zette buurman Hajji Liaquat Abdul Ghafoor de godslasteringszaak op poten vanwege een zakelijk conflict. Naburige winkelhouders verklaarden dat ze de twee mannen een aantal dagen voor het incident hadden zien ruziemaken. Toen Imran daarna bezig was papier te verbranden, schreeuwde Hajji volgens de winkeleigenaren uit de buurt direct dat het ging om de Koran en dat Imran spotte met de islam en de profeet Mohammed.

“Ghafoor heeft een misverstand over Imran Masih de wereld in geholpen”, zegt een van de winkeleigenaren uit de buurt. “Ghafoor heeft moslims, die niet wisten wat er aan de hand was, opgeroepen Masih aan te vallen, zijn winkel te plunderen en hem over te dragen aan de politie.”

Bid om kracht en rust voor Imran Masih. Hij gaat tegen de uitspraak in beroep. Bid om wijsheid voor de mensen die hem daarin bijstaan.

Bid voor Hajji en anderen die de gevangenisstraf van Imran op hun geweten hebben. Bid dat de waarheid aan het licht komt.

Volgens de Pakistaanse Alliantie voor Minderheden komt het veel vaker voor dat wetten over godslastering worden gebruikt om persoonlijke ruzies met christenen uit te vechten. Bid voor de werkzaamheden van deze alliantie om op te komen voor de rechten van christenen.