Iran: Maryam, Mitra en Farzan meer dan een maand gevangen

Ze werden op kerstavond opgepakt met nog twaalf andere christenen. Die twaalf kwamen op 4 januari weer vrij, maar Maryam Jalil, Mitra Zahmati en Farzan Matin niet. Zij zitten gevangen in de beruchte Evin-gevangenis in de hoofdstad Teheran.

Agenten van de veiligheidsdienst hebben de huizen van alle gevangenen doorzocht. Boeken en computers werden bij de huiszoeking in beslag genomen. Autoriteiten zouden hebben beloofd de drie op borgtocht vrij te laten. Tot op heden is dat niet gebeurd.

Er lijkt geen einde te komen aan de golf van arrestaties van Iraanse christenen. Een paar dagen na de arrestatie van Maryam werd ook haar zus samen met een andere christen opgepakt. Waar zij worden vastgehouden en onder welke omstandigheden is niet bekend. In Shiraz, een stad in het midden van Iran, werden zeven christenen gearresteerd en in de zuidelijke stad Rasht werd ook een christen opgepakt.

Bid dat de gedane toezegging over de vrijlating door de autoriteiten wordt doorgevoerd, zodat Maryam, Mitra en Farzan vrijkomen.

Bid voor gezondheid en kracht voor de gevangenen. Farzan heeft kort telefonisch contact gehad met zijn familie. “Misschien was hij gewoon verkouden, misschien is het iets anders, maar het klonk alsof hij onder grote druk stond. Hij mag geen bezoek ontvangen van familie. Het ziet er niet goed uit”, zegt een bekende van Farzans familie.

Bid voor volharding van de vele geheime gelovigen in Iran. Bid dat ze niet verlamd raken door de angst om opgepakt te worden, maar dat zij strijdvaardig in geloof blijven.