Pakistan: Maaria maakt zich elke seconde zorgen

Maaria is een jonge vrouw uit Pakistan. Ze houdt voor Open Doors (in het Engels) een blog bij van haar leven in dit door moslimextremisme geteisterde land. Ze vraagt ons gebed voor de explosieve situatie.

Maaria schrijft: “Mijn mooie land. Ik kan niet anders dan huilen als ik aan je denk. Stel je voor als om de dag een plek die je kent, wordt getroffen door een bomaanslag. Stel je voor dat je je iedere seconde zorgen maakt om de levens van je familie. Zelfs boodschappen doen, is risicovol. Vroeger genoot ik ervan om naar de slager te gaan en daar met wildvreemden te kletsen, terwijl de slager het vlees klaarmaakte. Nu heeft niemand daar meer tijd voor. Iedereen wil zo snel mogelijk naar zijn of haar ‘veilige’ huis. Is dit geen oorlog? En dan zijn er nog de dreigementen van de Taliban. Als we niet stoppen tegen hen te vechten, willen ze 3000 zelfmoordterroristen naar onze steden sturen.

Mijn hart is gebroken. Here Jezus, genees mijn land. Here Jezus, genees de Taliban. Here Jezus, genees de mensen die gewond zijn geraakt bij de aanslagen. Here Jezus, genees de nabestaanden. Here Jezus, genees mij en help me te vergeven. Here Jezus, red ons allen.”

Maaria staat symbool voor vele andere geheime gelovigen in Pakistan, een land waar christenen tweederangsburgers zijn. De meeste christenen zijn arm. Velen kunnen niet lezen en schrijven. Door een gebrek aan bijbelkennis zien vele christenen de islam als een aantrekkelijk initiatief. Door moslim te worden, hopen ze dat hun situatie verbetert.

Bid voor de vele christenen als Maaria, die nergens veilig lijken te zijn.

Bid dat vele Pakistaanse christenen onderwijs krijgen uit de Bijbel, zodat hun geloof diep geworteld zal zijn in Gods Woord.

Bid dat Taliban en andere tegenstanders van christenen Gods liefde leren kennen.