Pakistaanse moeder al een jaar onschuldig gevangen

Asia Bibi, een 45-jarige vrouw uit Pakistan, zit al bijna een jaar gevangen. Ze werd in juni 2009 onterecht beschuldigd van het beledigen van de profeet Mohammed. In Pakistan geldt de ‘wet op de godslastering’, die door moslims vaak misbruikt wordt om christenen tegen te werken. Er zitten in Pakistan op die manier meerdere christenen al lange tijd onschuldig vast.

SDOK ontmoette Asia’s man en twee van haar kinderen in augustus 2009. Contactpersonen van SDOK bieden Asia en haar gezin financiële en morele steun. Ze bezoeken haar geregeld in de gevangenis. Asia vertelde hen dat ze zich grote zorgen maakt. Haar zaak wordt pas in behandeling genomen wanneer alle rechtszaken uit 2008 zijn afgehandeld. Het lijkt erop dat Asia dus nog lang zal moeten vastzitten.

Asia verlangt naar haar vrijheid en mist haar kinderen ontzettend. Haar kinderen missen haar ook erg.

Bid voor Asia’s veiligheid en voor een spoedige vrijlating.

Bid ook om bescherming voor Asia’s gezin.